Tag archives for zajíc recepty
Pečený zajíc v kyselé smetaně
Pěkně slaninou protáhnutého zajíce osol a vlož na pekáč, do kterého jsi byla následující marinadu připravila: totiž dvě cibule na koláčky rozkrájené, též jednu mrkev, kousek zelené petružele, dva bobkové…
Pečený zajíc
Stáhni pěkného mladého zajíce, odděl předek od zadku, omej jej čistě, kůžičku s něho sejmi, protáhni jej hustě čerstvou slaninou a osol jej. Dej na pekáč tři cibule na koláčky…
Předek zajíce na černo
Rozřezej předek zajíce na kousky, vlož je na kuthan, dej pod ně kousek másla neb sádla, trochu dymianu, jednu menší cibuli na koláčky nakrájenou, kousek citronové kůry a tři řebíčky,…
Polévka ze zajíce
Recept na polévku ze zajíce. Hare Soup.—Potage de Liěvre. Vezmi zadečky ze dvou čerstvých zajíců, kosti vyndej a maso na malé kousky rozkrájej; dej na kastrol čtvrt libry rozkrájené slaniny,…
Paštika ze zaječího masa
Recept na paštiku ze zaječího masa. Maso ze zaječího zadečku a kýtek se odřezá, useká na kaši se čtvrt kilem uzeného a čtvrt kilem vepřového masa, připojí se k tomu…
Zajíc
Když se zajíc stahuje, rozpáře se od nožiček až k ocásku, střívko se odřízne, ocásek se vytáhne, pak stehénka se stáhnou, na to se kůže láhne až k plecím a…