Tag archives for zvěřina recepty - Page 3
Zvěřina s omáčkou
Tři libry zvěřiny čistě omej, dej ji do hrnku, nalej na ni vody, octa a obyčejného vína, osol to, přidej k tomu celé koření, něco jalovce, několik bobkových listí, cibuli, nech…
Kvíčaly se slaninou
Ty se vykuchají, založí jako v receptu na kvíčaly na hořko, vyperou se, nasolí, slaninou protáhnou a nechají na másle dusití. Přidá se k nim pár zrnek pepře a všehochuti.…
Kvíčaly na hořko
Kvíčala se oškube, pak se uřízne zobák i s očima, chřtán a volátko se vytáhne, a mají-li se kuchat, tedy se jen střívka vytáhnou. Na to se vyperou, nasolí, křidélka…
Koroptve marinované
Recept na marinované koroptve. Koroptve se na másle více udusí než upekou a na čtvrtky rozkrájejí. Zároveň dá se vařit 1/s litru octa, 7e litru bílého vína, dá se do…
Bažant
Bažant oškupe se až ]po hlavičku, na níž se peří ponechá až na stůl. Opálí se, vykuchá, žaludek se oloupe, žluč se pozorně z jater odstraní a bažant nechá se…
Zaječí zadek s vínem
Slaninou protažený zaječí zadek dá se na kus másla neb vepřového sádla péci, při čemž se podlévá a polévá. Když začne červenat, potírá se červeným vínem, které se, když je…
Zaječí zadek
Vypere se a mezi stehénky rozpůlí. Střívko se odstraní. Zadek se odkoží, nasolí, slaninou protáhne, do pekáče dá se zelenina, cibule, mrkev, koření, tymián, bobek, kus mastnoty, zajíc se na…
Zajíc s česnekem
Recept na zajíce s česnekem. Zajíc se odkoží, vypere, potře česnekem se solí utřeným (šest stroužků na jednoho zajíce), protáhne slaninou a dá na kus sádla péci. Když pustí šťávu,…
Zajíc
Když se zajíc stahuje, rozpáře se od nožiček až k ocásku, střívko se odřízne, ocásek se vytáhne, pak stehénka se stáhnou, na to se kůže láhne až k plecím a…
Podbřišek z divočáka v rosolu
Recept na podbřišek z divočáka v rosolu. Začouzený podbřišek pořádně se vyčistí, protáhne uvnitř šunkou, strčí se do závitku, zatáhne špagátem a nechá vařiti. Přidá se k tomu cibule, celer,…