Tag archives for zvěřinové recepty
Pečená jelení kýta
Jelení kýtu čistě omej, seřež s ni kůžičku a hodně ji naklepej, aby zkřehla. Nalej na ni trochu octa, nasol a nech ji tak dva neb tři dni ležeti. Když…
Zadělávané kančí hrudí
Hrudí z mladého kance čistě oškrab a omej, vlož jej do hlíněného kuthánku, přidej k němu na koláčky nakrájené cibule, mrkev, por a celer, pak několik zrnek pepře, několik řebíčků…
Jelení hřbet s citronovým křenem
Omej dobře jelení hřbet, nasol jej a dej do velkého hrnku, nalej naň vína a octa a tolik vody, aby to bylo příjemně zakyslé, dej do toko několik zrnek pepře,…
Jelení hřbet s omáčkou pepřovou
Omej jelení hřbet, osol a vlož jej na kuthan, dej pak pod něj několik bobkových listí, trochu dymianu, cibuli, několik řebíčků, mrkev, por, celer a petruželový kořínek, nalej na to…
Dušené srnčí plece
Dvě srnčí plece dobře omej, kost z ohybu vyřízni a posyp je uvnitř cibulí, na drobno rozkrájenou, petruželí, pepřem a soli, pak je sviň každé o sobě tak, aby sypání…
Zvěřina s omáčkou
Tři libry zvěřiny čistě omej, dej ji do hrnku, nalej na ni vody, octa a obyčejného vína, osol to, přidej k tomu celé koření, něco jalovce, několik bobkových listí, cibuli, nech…
Koroptve marinované
Recept na marinované koroptve. Koroptve se na másle více udusí než upekou a na čtvrtky rozkrájejí. Zároveň dá se vařit 1/s litru octa, 7e litru bílého vína, dá se do…
Bažant
Bažant oškupe se až ]po hlavičku, na níž se peří ponechá až na stůl. Opálí se, vykuchá, žaludek se oloupe, žluč se pozorně z jater odstraní a bažant nechá se…
Zaječí zadek s vínem
Slaninou protažený zaječí zadek dá se na kus másla neb vepřového sádla péci, při čemž se podlévá a polévá. Když začne červenat, potírá se červeným vínem, které se, když je…
Zaječí zadek
Vypere se a mezi stehénky rozpůlí. Střívko se odstraní. Zadek se odkoží, nasolí, slaninou protáhne, do pekáče dá se zelenina, cibule, mrkev, koření, tymián, bobek, kus mastnoty, zajíc se na…