Očisť a vykuchej čtyry kuřata, omej je, uvnitř vysol a dej do nich kousek čerstvého másla, na prsou natři je zlehka šťávou z citronu, kouskem slaniny je obvaž, pak do kuthanu slož, kuthan dobře přiklop a stranou postav. Dej do kuthanu tři na tenké lístky nakrájené cibule, dvě malé mrkve, trochu poru a pastinaku, vše na koláčky nakrájeno, přidej k tomu půl libry na drobno rozkrájené slaniny a nech to chvíli dusiti, pak přilej k tomu čtyry žejdlíky dobré hovězí polívky a nech to půl hodiny vařiti. Půl hodiny před tím, než máš kuřata nésti na stůl, protlač tuto omáčku na kuřata a nech je v přiklopeném kuthanu dusiti, ale musíš hledět, aby kuřata zůstala zcela bílá a maso jejich bylo šťávnaté. Vyndej pak kuřata z kuthanu, nech je osáknouti, urovnej na mísu a nalej na ně dobrou hnědou omáčku.