Dušená kuřátka po francouzsku
Ocisť a vykuchej dvě neb tři kuřata, úhledně slaninou je protáhni, osol uvnitř i zvenčí a nech je takto čtvrt hodiny státi. Dej na dno kuthanu tenké lístky slaniny, několik tenkých řízků šunky a na koláčky na krájenou cibuli, polož na to kuřata, přidej nakrájenou mrkev, petruželové kořínky a přilej dvě lžíce hovězí polívky, přiklop dobře kuthan a nech kuřata zvolna dusiti.
Nyní usmaž půl žemličky na koláčky nakrájené v rozpáleném přepouštěném másle, vyndej šunku, kteráž s kuřaty se dusila, a nech ji vychladnouti. Potom utluč ji s usmaženou žemličkou a se šesti na tvrdo uvařenými žloutky v moždíři na kašičku, dej tuto pak zase ke kuřatům a nech to ještě nějaký čas dusiti, až jsou měkká. Pak vyndej kuřata na mísu. S omáčky seber mastnotu, protlač ji skrze žíněné sejtko, okořeň ji tlučeným květem, vlož do ni zase kuřata a postav kuthan na teplé místo, aby to bylo horké, když to neseš na stůl.
Napsat komentář