Oloupej dvě libry pěkných kaštanů, vlož je pak do vařící vody, nech je tam tak dlouho, až kůžičku s nich můžeš čistým ubrouskem sloupnouti, pak je omej a nech osáknouti. Dej nyní do kuthanu čtvrt libry másla, přidej dvě lžíce tlučeného cukru, přistav k ohni a míchej tím tak dlouho, až cukr malounko zhnědne, přilej pak trochu hovězí polívky, vlož do toho kaštany, malounko osol, a nech je dusiti, ne však zcela do měkka, a zejména hleď, aby kaštany zůstaly celé. Pak kaštany vyndej a nech trochu vychladnouti. Pěkné očištěného a vykuchaného krocana omej, při kuchání dej však pozor, aby se vole neprotrhlo, nadij nyní těmi kaštany vole, kteréž pak zašij aneb zašpejluj, osol krocana, oblož tenkými lístky slaniny, nití obvaž, a upeč krocana na předešlý spůsob.