Vykuchej dvě kuřátka, vyper a osol, pak každé na šest části rozkrájej. Rozpal na kuthanu čtvrt libry čerstvého másla, dej do toho cibuli na koláčky nakrájenou, jednu na kousky nakrájenou mrkev, kousek poru a kousek celeru, uprav do toho nakrájená kuřata, osol to a napolo do měkka dus. Pak je popraš lžicí mouky a po několika minutách přilej na to zponenáhla as žejdlík dobré hovězí polívky a as půl žejdlíku dobré kyselé smetany, míchej tím častokráte a když se to začne vařiti, přidej do toho papriky na špičku nože a nech pak kuřátka v omáčce zcela do měkka dusiti.

Pak vidličkou kousky kuřat vyndej na jiný kuthan, s omáčky všechnu mastnotu seber, a kdyby byla řídká, nech ji ještě po vařit, až zhoustne, pak ji horkou na kuřata sceď, vše na mísu uprav a nes na stůl.

Tip: Kuře na paprice podle Makové panenky