Nech v kuthanu rozejíti kousek nového másla, přidej k tomu tři lžíce mouky a nech ji v másle zpěníti, nalej na to pak dobré hovězí polívky a tři lžíce smetany, osol to a nech povařiti. Ovař kuřata v hovězí polívce a nech je pak v té omáčce do měkka uvařiti. Očisť karfiol a nech jej vařiti v slané vodě aneb v hovězí polívce; je-li karfiol velký, rozkroj jej na dva neb čtyry kousky, kořínky karfiolu dej ke kuřátkům a okořeň to tlučeným květem. Když máš kuřata nésti na stůl, vlož růže karfiolu na mísu, polej trochem omáčky, postav mísu na plech soli posypaný, dej to s plechem do horké trouby, a nech to malou chvíli ještě povařiti. Dej pak kuřata do prostřed mísy, oblož je karfiolem a vlej na to ostatní omáčku.