Osol a vař husí drobečky se zeleninou jako hovězí maso do měkka. Utři kus nového másla, vraz do něho tři vejce, přidej kousek na drobno rozsekané citronové kůry, malounko tlučeného květu, rozstrouhaná aneb rozsekaná husí játra, (chceš-li přidati játra sekaná, musíš žilky vybrati), trochu to osol a dobře rozmíchej, pak přidej ještě několik lžic dobré smetany a tolik rozstrouhané žemličky, aby se z toho knedlíčky dělati mohly a postav stranou. Dej na kuthánek kousek čerstvého másla a udělej bledou jíšku, rozmíchej ji s polovicí přecezené polívky z drobečků, druhou polovici polívky sceď též do kuthanu a nech ji vařiti, ze sekaniny udělej kulaté knedlíčky, a zavař do té vařící polívky. Když jsou knedlíčky dostatečně vařeny, přidej k nim uvařené husí drobečky, nalej na to zapraženou polívku, okořeň trochu květem a nech ještě chvíli povařiti, pak vyber drobečky, dej je na mísu, oblož je těmi knedlíčky, omáčkou polej a nes na stůl.