Zadělané kuře s mandlovou omáčkou a knedlíčky
Recept na zadělané kuře s mandlovou omáčkou. Kuře dá se dusití na kousek nového másla. Pod ně se vloží petržel, kolečko lanýže, 2 hříbky, a když se ve vlastní šťávě zapeklo, podlije se polévkou. Když jest více než do poloviny měkké, vyndá se a rozkrájí. Do polévky, v níž se kuře dusilo, dají se dvě deka utřených mandlí, omáčka zapraží se bledou jíškou, k níž se přidalo trochu zelené petrželky, procedí se na kuře a nechá dále vařiti. Připojí se k ní ještě několik tence skrájených mandlí, citrónová kůra, prášek květu, a než se dá na stůl, zašlehne se žloutkem.
Do této omáčky udělají se následující knedlíčky:
Utře se malý kousek nového másla, přidá se 1 strouhaná neb močená žemlíčka, 2 celá vejce, lžíce smetany, pár strouhaných mandlí, řádně se to utře, utvoří se malé knedlíčky a jeden vedle druhého do omáčky se pokladou (dokud v ní ještě není žloutek) a nechají v ní uvařit. Nesmí se míchat, jen pohnout kastrolem. Jsou chutnější, než kdyby se zavařily do pouhé polévky.
Napsat komentář