Pěkný kus hovězího masa vyper, na měkko sklepej a dobře nasol; na pekáč dej 1/4 libry (1/8 kg.) rozsekané slaniny, 2 velké cibule na lístky rozřezané, 2 stroučky česneku, kůru citronovou, list bobkový, pepř, nové koření, zázvor, 1/2 žejdlíka (0.17 l.) vína, 1/4 žejdlíka (0.09 l.) octa, 1 žejdlík (0.35 l.) vody. Pekáč, na němž se maso ostatní dusí, dobře přikryj, a nech vše po 4 hodiny dusiti, maso častěji obracej, aby se nepřipálilo; je-li již měkké, dej je na jiný pekáč, přidej do omáčky 1/2 žejdlíka (0.17 l.) dobré kyselé smetany, pěkně hnědou jíšku, jak třeba, rozkloktej vše řádně, proceď sítkem, dej to na hovězí maso a nech svařiti, konečně lze přidati k tomu kaprle dle libosti.