Haše z vařeného hovězího masa – recept.

Vyvařené hovězí maso z polévky umeleme na masovém strojku s nakrájeným syrovým vepřovým masem a houskou namočenou ve vodě. Do umletého přidáme sůl, na másle usmaženou cibuli, tlučený pepř, citronovou kůru i šťávu, trochu majoránky, na kostečky nakrájenou slaninu a vejce. Podle potřeby haši zředíme polévkou z kostí, přidáme
suchou strouhanou housku a dobře ji promícháme.

Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme strouhanou houskou, hmotu do něho upravíme, povrch pokapeme rozpáleným sádlem neb rozpuštěnou, nakrájenou slaninou a haši pečeme asi 1 hodinu. Pečenou upravíme na mísu a podáváme k ní opečené brambory a zelí neb bramborový salát.

Haše z hovězího masa – recept. Rozpočet pro 5 osob: 50 dkg vařeného hovězího masa – 25 dkg syrového vepřového tučného masa – sůl – 2 housky na namočení – 2 dkg másla – 3 dkg cibule – trochu tluč. pepře – z půl citr. kůra i šťáva – špetka majoránky – 4 dkg slaniny dovnitř – 1 vejce – 4- 6 lžic polévky – 5 dkg strouho housky – 2 dkg slaniny neb sádla – 3 dkg sádla do pekáče a 3 dkg strouhané housky.