Hovězí guláš z kýty se smetanou
Recept na pravý hovězí guláš se smetanou – tradiční recept.
Vezmi kus kyprého hovězího masa z kýty, dobře je naklepej, nařezej z něho na dva prsty široké, na tři prsty dlouhé a na malík tlusté kousky a v čisté vodě je omej; dej na kuthan na kostky rozkrájenou slaninu, dvě na drobno rozkrájené cibule, trochu dymiánových lístků, vlož do toho ty řízky, malinko to osol, posyp trochu tlučeným pepřem, dobřeno přikrej a nech dusit; když to počne vysmahovat, podlévej po lžíci hovězí polévky, aby se to nepřipálilo. Když jsou řízky dost měkké, nalej na ně trochu vinného octa, potom tolik hovězí polévky, mnoho-li omáčky potřebuješ, dej k tomu trochu hnědé jíšky, přilej husté kyselé smetany, přidej trochu drobně rozkrájené citrónové kůry a nech to trochu povařit. Pak guláš dej na mísu a oblož smaženými brambory.
Napsat komentář