Na dlouhou pánev dej kousek na drobno rozkrájené slaniny, kořen petrželový, mrkev a celer, vše na drobno rozřezané, celý pepř, málo soli a 1 list bobkový. Na to polož hovězí maso ne zcela měkce uvařené, přidej 2 lžíce polévky, přikryj je a nech dusiti; není-li kus masa příliš dlouhý, může se také na rendlíčku dusiti. Kdyby snad se šťáva vypekla, musí se trochu polévky přilíti, aby se maso nevysušilo a tedy šťavnaté zůstalo. Zatím uvaří se brambory na polo a čistě se oloupají; nyní dej na rendlík kus másla a když se rozpálí, přidej plnou lžíci mouky a usmaž do zlata; pak dej do toho brambory, nech je se všech stran poněkud usmažiti, přidej na ně trochu jíhy, v níž se maso dusí a nech ji na měkko dusiti. Napotom uprav je na dlouhou mísu, rozkrájej maso pěkně a polož po délce na ně, polej šťávou ještě zbývající a předkládej.