Recept na hovězí steak – beefsteak – příprava hovězího steaku ze svíčkové pečeně.

Nařež napříč ze svíčkové pečeně na prst tlusté řízky. Sklepej je, osol, omoč v másle, popraš moukou, dej je na pánev na cibulku do zlatova přižloutlou a nech je na prudkém ohni smažit. Jen co mouka trochu zčervená, pak hovězí steaky obrať a nech je i na druhé straně zčervenat; potom je vyndej, posyp tou cibulkou a nes je na stůl. Steaky také se mohou péci na rošti.

Hovězí steak (beefsteak) chutná lépe, je-li z masa buď odleželého, aneb když připravené již řízky se nechají v suchu odležeti. Jako obkladu možno použiti naložených neb dušených houbových hlaviček, lanýžů, rozličných kroketek a p., a z vypečené šťávy může se k hovězímu steaku upraviti rozličná hnědá omáčka.

Uvařte si také ke steaku pepřovou omáčku podle osvědčeného receptu: pepřová omáčka ke steakům na Babiččiných receptech.