Porterhouse steak – T-bone steak
Porterhouse steak – recept (hovězí T-bone steak)
Nech si u řezníka vyříznouti z kusu mezi kyčelní kostí a první žebrou asi na dva palce tlusté řízky, tak aby v jednom řízku byl koláček svíčkové i šůsu (tenderloin – svíčková – i sirloin – nízký roštěnec zadní, recept na sirloin steak), odřízni tuk a mázdry, řízky po obou stranách osol a opepři, pomaž rozpuštěným máslem a nech buď na rošti neb na pánvi patnáct až dvacet minut péci. Pak steaky narovnej na prohřátou mísu, poklaď kousky petruželového másla a předlož. Dle libosti můžeš je ovšem i všelijak obložiti. Jeden takový steak připravený k pečení váží asi dvě libry a podle toho může si každá hospodyně své koupě zaříditi.
TIP: Omáčka ke steakům? Pravá pepřová omáčka ke steakům
Napsat komentář