Vyper 2 libry (1 kg.) hovězího masa, odstraň z něho kosti, kožky a drobné žilky, kosti a odpadky vař se všemi přídavky k polévce; roztluč 4 vejce do hrnce, přidej k tomu nastrouhané cibule, kůry citronové, soli a pepře, rozkloktej řádně, dodej ještě 1/2 libry (1/4 kg.) nastrouhané žemličky a potom maso na drobno rozsekané, načež vše náležitě a řádně zpracuj. Z této hmoty upravuj nyní malé okrouhlé placičky; nůž, jímžto je upravuješ, namoč často do horké vody, načež peč karbanátky na másle v mělké pánvi a na mírném ohni, až rudá barva z nich zmizí; čistá polévka přecedí se do jiné nádoby, do níž dej přehoušel nastrouhané žemličky, 4—6 očištěných a na drobno rozkrájených sardelí, 1/2 žejdlíka (0.17 litrů) varného vína; to ovař, vlož do toho všecky karbanátky, vyvař úplně a předkládej; omáčka naleje se pak na ně.