Jehněčí kotletky
Z jehněčích žebírek uprav kotletky, osol je po obou stranách a nech je v kuthánku v čerstvém másle dvě minuty péci, pak je vyndej a nech vychladnouti. Z libry telecího masa seřež kůžičku a všecko žlázovité maso, rozkrájej a s librou ledvinového loje rozsekej, dej to do moždíře, osol, přidej trochu rozstrouhaného muškátu, lžičku nakrájených a na másle usmažených šalotek, čtyry celá vejce a utluč to na kašičku, potři tím pak po obou stranách vychladlé kotletky as na stéblo tlustě, omoč v rozkloktaném vejci, posyp rozstrouhanou žemličkou a postav stranou. Krátce před tím než je chceš nésti na stůl, vlož je do rozpáleného přepouštěného másla, nech je osm minut do zlatova smažit a oblož jimi mladý dušený hrášek.
Napsat komentář