Jehněčí předek zadělaný
Recept na zadělávaný jehněčí předek. Jehněčí předeček se rozkrájí na tři díly, žebérka se rozseknou a udělají z nich řízky. Na kastrol se dá kousek másla, petržel, jeden lanýž, asi 2 kousky suchých hub, kousek cibule, maso se posolí, na to vloží a nechá chvíli pod puklicí dusití. Pak se k tomu přileje hovězí polévka více než do polovice kastrolu, nechá povařit a máslovou jíškou, v níž se zelená petrželka zapěnila, se zapraží.
Na to se přecedí, přidá se citrónová kůra a krájené ředkvičky, a nechá se tak dlouho vařit, až je jehněčí maso zcela měkké a omáčka hustá. Mohou se do ní dáti morkové knedlíčky z housky, a mísa obložiti sušenými houskovými řízky.
Jehněčí předek upravuje se též tímto způsobem:
Vloží se pod něj bertram a přileje bílé víno, ne však mnoho, a nechá v tom vařiti. Zelenina i ředkvičky se vynechají. Než se dá na stůl, zašlehne se lžičkou smetany a vajíčkem.
Napsat komentář