Nadívaná kachna
Nadívaná kachna. Kachna se oškube, napaří, opálí, kůže u hřbetu po délce kachny se nařízne a pozorně s ní stáhne, by zůstala celistvou. U všech kloubův okončetin se uřízne. Maso se pak s vykuchané kachny sřeže a rozemele; na 1 kachnu čítá se 28 deka vepřového, 14 deka vařeného uzeného masa, které se také umele. Utře se máslo, 1 vejce, citronová kůra, kus rozetřené slaniny, přidá se pepř, tymián, nové koření tlučené, osolí se to, promíchá, 2 vymáčené housky, 2 celá vejce s rozehřátým máslem smíchaná. Pak se kůže z kachny čistě vypere, nacpe touto nádívkou, na koncích zašije, motouzem ováže a dá se na odušenou zeleninu, koření, kosti z kachny a kus másla dusiti. Podlívá se polévkou; když změkla, vyndá se, omáčka se moukou zasype dle potřeby, přidá se k ní pálený i bílý cukr, citronová šťáva, ocet, víno, polévka, povaří se to, procedí. Mísa zdobí se máslovým těstem.
Napsat komentář