Dej na kuthan zaječí předek se srdcem, plícemi a játrami, se vší zeleninou a kořením dle libosti, cibulí, potřebnou solí na másle a na slanině na kostky rozkrájené dusiti. Když jest maso dosti měkké, obéře se s kostí a jemně utluče, ale zelenina se k tomu nedá. Zadek zaječí se upeče, nechá vystydnout a nakrájejí se z něho příčné, tenké masité řízky. K utlučenému předku dá se ze 4 sardelí sardelové máslo, 1 lžíce kaparů, 1 malá sklenička rumu, 1 sklenička červeného vína, citronová kůra a jedna dušená husí játra. To vše dá se na kuthan, zalije hovězí polévkou a nechá povařit; po té se to promačká sítem a přidá se 1 vejce. Kulatá forma vyloží se máslovým těstem kol dokola; po té se dá nejdříve promačkaná kaše ze zajíce, pak řízky ze zadku zaječího, opět kaše atd., až je plná forma. Pak propíchej do toho dírky a vlij do nich červené víno. Navrchu obloží se salmis slaninou tence na lístky skrájenou a dá do trouby, a to formu do kuthanu na plech a třínožku. Po 1/2 hodině vyndá se forma pozorně z kuthanu a nahoru na slaninu položí se máslový poklop; forma se dá opět do trouby, ale již jenom na plech a na třínožku. V celku musí se paštika 2 hodiny péci; po té sundá se pozorně poklop s máslového těsta, slanina se odstraní a opět přikryje poklopem. Každou čtvrt hodiny otáčí se forma pozorně o