Vepřová kýta ve mléce naložená. Vepřová kýta se stáhne, zbaví všeho omastku a naloží se do mléka, dá se pod ni všechna zelenina a všechno koření, od každého asi 8 kousků, pak jeden bobkový-list a jedna snítka tymiánu. V tom se nechá 4—5 dní ležet, načež se z mléka vyndá, dobře očistí, nasolí a hodně slaninou prostrká. Na pekáč dá se máslo, hodně cibule, 1 malá mrkev, 1 inalá petržel, 14 celeru, od každého koření asi 5 zrnek, 12 bobkového listu a kousek tymiánu. Když se to udusilo, vloží se kýta na to a peče se, při čemž podlívá se vodou. Když je na jedné straně upečena, obrátí se, a když je již skoro hotova, zalije se trochu octem; když je úplně upečena, vyndá se, do omáčky vlije se kyselá smetana s moukou rozmíchaná, nechá se povařiti a procedí se.