Dej na kuthan kus másla, na ně vlož zeleninu a cibuli, nech to udusiti a pak na tom nasolená kuřata do měkka udus. Podlívej je polévkou. Udělej bledou jíšku z čerstvého másla, šťávu z kuřat do ní proceď, rozkloktej to, nech povařiti a proceď na jiný kuthan. Může se přidati zelené petržele. Konečně se zakloktá omáčka se sladkou smetanou a žloutky (1—1 1/2 na jedno kuře). Kuřata se do toho vloží a na míse zdobí uvařeným květákem. Též se k tomu mohou dáti knedlíčky houskové nebo houbičky na másle dušené a omáčka zacediti citronovou šťavou. Zadělávají se též s rýží dušenou, která se buď kolem nich na míse obkládá, buď pod ně klade, nebo ve formě máslem vymazané ve žhavé troubě upeče, pak vyklopí a na zvláštní míse podává. K poslednímu způsobu nesmí se rýže dlouho vařiti, stačí 8—10 minut. Na jedno kuře čítává se 9—10 deka rýže. S nudlemi se takto upravují: Skrájejí se silnější nudle, uvaří v polévce nebo ve slané vodě, scedí, studenou vodou ochladí a když dobře vykapaly, dají se do rozpáleného čerstvého a chutného másla, až se zase zahřejí, načež se žhavé kolem kuřat na míse obkládají nebo pod ně narovnají. Taktéž i telecí maso se může zadělávati.