Závin s masem sekaným. Na vál dá se mouka a do ní rozdrobí se 35 gr. másla, přidá 1 žloutek, 1 vejce, 4 lžíce smetany, osolí se to amouky tolik, by z toho bylo těsto jako na nudle, ale ne tuhé. Vypracuje se a tence rozválí na placky. 2 kila telecího masa se odusí na másle a jemně useká. Na kuthan dá se máslo a tuk hovězí na kostičky nakrájený, 1/; cibule skrájené a mleté maso dá se do toho, když je mastnota rozpálena. Když je masohorké, dají se k němu2 celá vejce, jemně sekaná zelená petržel, citronová kůra a sůl, nechá se chvíli dusiti a pak se dá vychladnout. Vyválené těsto se pomaže rozpáleným máslem, pak tím vychladlým masem, zavine se to, dá na pekáč a nechá 1 hodinu péci. Když je dosti pečené, odstraní se veškerá mastnota a závin polije se smetanou, aby se dobře krájel. Omáčka kzávinu masovému. Bledou máslovou jíškou zapraží se polévka, dá se k tomu citronová kůra, osolí se, zacedí citronovou šťavou a nechá se vařiti. Když se dosti povařila, zakloktá se vroucí a hned se odstaví se žáru.