Dobrá buchta. (Kugelhupf)
1 libru mouky (1/2 kg.) dej na pekáč, roztluč do ní 6 celých vajec, přidajíc 1/2 (1/4 kg.) lehce rozpuštěného másla, sůl, citronovou kůru, 4 loty (7 dkg.)
cukru a 2 loty (3.50 dkg.) kvasnic v 1/2 žejdlíku (0.17 l) dobrého mléka aneb smetany rozpuštěných; mléko musí býti vlažné. Nyní udělej ze všeho lehké těsto; pracuj je dobrou 1/4 hodinu, až se od vařečky odloučí. Mezi tím dolévej trochu vlažného mléka, aby těsto příliš neztuhlo; nyní zamíchej 1/4 libry (1/8 kg.) rozinek, chceš-li i také něco rozsekaných mandlí, vymaž formu dobře, vlož do ní mandle aneb posyp ji rozstrouhanou žemličkou, těsto do ní vlož a nech tak dlouho kynouti, až se forma vyplní, načež velmi zvolna pec.
Recept z roku 1886.
Napsat komentář