Utři čtvrt libry másla, přidej k němu šest lotů oloupaných a na kaši utlučených sladkých mandlí, tři lžice tlučeného cukru, vraz do toho devět žloutků jeden po druhém, každý hodně utři, dej k tomu půl druhého žejdlíku dobré smetany, lot droždí v trochu smetaně rozpuštěného a trochu soli, přidej pak k tomu tolik pěkné bílé mouky, aby z toho bylo heboučké těsto, a hodně jej vařečkou vytluč, aby se nelíplo. Dej na kuthan asi dva žejdlíky pěkných višní, přidej k nim hodně cukru a nech je svařiti, sceď s nich pak šťávu, vymaž formu máslem, vylož jimi tu formu, dej do ni menší polovici těsta a nech je skynouti. Skynuté těsto dej pak ve formě do trouby a nech malounko ztuhnouti, péci se však nesmí, potom dej na ně ostatní višně a na ty druhou polovici skynutého těsta a nech to pak péci. Když je to upečeno, vyklop to na mísu a posyp cukrem.