Vezmi 1 1/2. žejdlíka (0.52 l.) dobrého mléka, dvě celá vejce, 4 žloutky, sůl, citronovou kůru, 2 lžíce cukru, 4 lžíce rozpuštěného másla a 2 loty (3.50 dkg,) kvasnic ve vlažném mléce rozpuštěného; to vše řádně promíchej a zadělej v hlubokém hrnci moukou řídké těsto, nech kvasiti, a když těsto ještě jednou tak bylo nakynulo, peč vdolečky. Rozpálí se totiž plech aneb forma, do každé mističky dá se rozpustěné máslo, těsto se promíchá, dá se sběračkou v každou mističku, s obou stran do hněda se upeče, zavařeninou aneb povidly namaže, syrečkem posype, omastí a upraví se. Lze je pak také cukrem a skořicí posypati a horkým máslem pokapati.

Recept z roku 1886.