Recept na bavorské nudle.
Nechá se ohřáli třetina litru dobré smetany, do níž se dá rozpustiti 7 deka másla (smetana nesmí bytí horká, jinak by se těsto pokazilo); 2 deka droždí utře se se dvěma žloutky, přidá se k tomu 7 deka cukru, z jednoho bílku sníh, trochu soli, citrónová kůra a květ, přilije se smetana a přidá půl kila mouky, těsto se pak řádně vypracuje, až se vařečky nechytá, posype se moukou a nechá skynouti. Na to se z něho nařežou malé kousky, rozválí sě jako hůlka kulatě, zatočí do spirály (do šneku) a pokladou se do vymazaného pekáče jedna zátořka vedle druhé. Když je pekáč naplněný, polijí se neplným litrem vlažného mléka, k němuž se přidá 4 deka cukru. Když se upekou, může se k nim dáti krém.