Utři dva loty čerstvého másla, vraz do něho tři celá vejce a dva žloutky, hodně to rozmíchej, dej do toho půl druhé libry bílé mouky, osol a dej do toho tři lžíce kvasnic, rozmíchej a přilej tolik dobrého mléka, aby z toho bylo hustéjší těsto, než na obyčejné buchty, dobře to měchačkou vypracuj, pak vyndej těsto na vál moukou posypaný a rozkrájej těsto na kousky as jako ořech velké, pak do každého kousku zaobal pěknou švestku, do slané vařící vody, ode dna hrnce měchačkou pozorlivě je nadzvedni a nech osm minut vařiti. Vybírej je pak plochým cedníkem, klaď na mísu, posyp rozstrouhaným syrečkem, aneb rozstrouhanou žemlovou kůrkou. Též rozstrouhaný perník k posypání dobře se hodí. Potom polej je rozpáleným čerstvým máslem a nes rychle na stůl.