Archives for DRŮBEŽ
Pečený kapoun
Pečený kapoun. Kapoun se čistě oškube, opálí, vykuchá, rychle vypere ve vodě, uvnitř dobře nasolí, vrchem slaninou buď prostrká, buď řízky z ní obalí, na pekáč na kus másla prsíčkama…
Paštika štrasburská „Juliana“
Paštika štrasburská „Juliana“. 1 kg. vepřového masa, půl husích prsou a hezký kousek husích jater se umele a prolisuje. O něco větší kousek jater husích rozkrájí se na úhledné řízky,…
Paštika z husích jater II.
Z husích jater stáhni kůžičku, prolisuj sítem, přidej 10 dkgr. sestrouhané slaniny, osol a opepři bílým pepřem. Vylož kamenný hrnek slaninou, vlij tam prolisovaná játra, prolož lanýži nakrájenými a slaninou.…
Husí játra
Husí játra. Jsou-li husí játra malá, přidají se k drůbkům. Velká se upotřebí na paštiky a jiná vzácnější jídla, nebo se odusí na másle a jemně skrájené nebo strouhané cibulce.…
Paštika z husích jater
Paštika z husích jater. Z husích jater stáhni kůžičku, kraje ořízni a prolisuj. Prostředky jater nakrájej na úhledné obdélné řízky, osol je, opepři a protáhni lanýži. Odřezky též prolisuj a…
Pečené kuře
Pečené kuře. Kuře se vypaří, očistí, vykuchá, nasolí, kouskem másla vyplní, zašpejlí a prsíčkama dolů na pekáč na kus másla vloží. Pilně se polívá mezi pečením. Některé kuchařky posypávají kuře…
Zadělávaná kuřata
Dej na kuthan kus másla, na ně vlož zeleninu a cibuli, nech to udusiti a pak na tom nasolená kuřata do měkka udus. Podlívej je polévkou. Udělej bledou jíšku z…
Kuřata s vinnou omáčkou
Kuřata s vinnou omáčkou. Nasolená kuřata dej na máslo a všechnu zeleninu do měkka dusit, pak je rozkrájej na půlky. Udělej řidší bledou máslovou jíšku, zalij ji bílým rakouským vínem,…
Kuřata s paprikou
Kuřata s paprikou. Na másle spejchne se cibulka, vloží se do ní kuřata očištěná a upravená a opekou se na něm. Podlívají se polévkou, dusí se a později přidá se…
Kuřata s omáčkou z tomat (z rajských jablek)
Kuřata s omáčkou z tomat (z rajských jablek). Na másle odusí se cibule, petržel, mrkev, pak se na to vloží kuřata upravená a nasolená a dusí se za stálého podlévání…