Archives for DRŮBEŽ - Page 4
Krocan s nádívkou z kaštanů
Oloupej dvě libry pěkných kaštanů, vlož je pak do vařící vody, nech je tam tak dlouho, až kůžičku s nich můžeš čistým ubrouskem sloupnouti, pak je omej a nech osáknouti. Dej…
Smažená kuřata
Dobře očištěná kuřata vykuchej, na čtvrtky rozkroj, aneb jsou-li větší, na úhledné kousky, osol, obal v bílé mouce, omoč v rozkloktaném vejci, obal v rozstrouhané žemličee a usmaž v přepouštěném másle do…
Kuřátka s paprikou
Vykuchej dvě kuřátka, vyper a osol, pak každé na šest části rozkrájej. Rozpal na kuthanu čtvrt libry čerstvého másla, dej do toho cibuli na koláčky nakrájenou, jednu na kousky nakrájenou…
Pečený krocan
Na nejvýš rok starého neoškubaného krocana nech několik dni v chladném suchém místě viseti, pak jej oškubej, čmýří na líhu opal, čistě vykuchej a zrychla vymej. Potři jej uvnitř tlučenou…
Pečená kuřata
Babiččino kuře pečené na másle – pečené kuře po staročesku. Dobře očistěná kuřata omej, uvnitř a povrch nasol, zašpejluj, dovnitř vlož několik zelených petruželových lístků, kousek másla, popraš též uvnitř…
Studená fašovaná kachna s omáčkou z hořčice
Pěkně očistěnou kachnu rozřízni na hřbetě, vyber vnitřnosti, a kostičky z ni všechny vyloupej, dej ji na kuthánek a posyp ji jalovcem na hrubo roztlučeným, citronovou kůrou na drobno rozkrájenou,…
Dušená kachna se smaženou žemličkou
Pěkně obranou a očištěnou kachnu v studené vodě omej, prsíčka slaninou tence nakrájenou protáhni, potři ji povrchu a uvnitř dobře solí, tlučeným pepřem a tlučeným řebíčkem a vymaž ještě uvnitř…
Dušená husa
Osol vykuchanou husu. Dej na kuthan nakrájenou slaninu, nakrájené telecí maso, kousky mrkve a celeru, petruželové kořínky, vlož na to husu, přidej bobkové listy, několik zrnek pepře a trochu soli,…
Zadělané husí drobečky s knedlíčky
Osol a vař husí drobečky se zeleninou jako hovězí maso do měkka. Utři kus nového másla, vraz do něho tři vejce, přidej kousek na drobno rozsekané citronové kůry, malounko tlučeného…
Pečená husa
Dobře očistěnou a vykuchanou husu v studené vodě čistě omej, nasol ji povrch i uvnitř, a též uvnitř trochem přebraného kmínu vysyp, vlož ji na pekáč, podlej trochem vody, dej…