Archives for DRŮBEŽ - Page 6
Sekaná slepice
Recept na sekanou slepici. Slepice se oškube, opálí, vykuchá, nožky se uřežou a opaří, hlavička se též opaří, kůže z prsou se odtáhne, prsíčka se vyříznou, drobně sesekají, přidá se…
Krocan
Porcování krocana a recept. Krocanu usekne se hlava, čímž zůstane pěkně bílý Oškube se a nechá se nekuchaný pár dní ve studenu ležeti. Pak se kůže s hlavy sloupne, zobec…
Husa na divoko
Recept na husu na divoko. Husa nesmí býti příliš tučná. Opaří se, navrch i uvnitř potře na polo utlučeným jalovcem a solí, a nechá několik dní u ledu ležeti. Pak…
Husa v kroupách a v omáčce
Recept na husu v kroupách a v omáčce. 42 deka prostředních krup se dá vařiti na kastrol. Na polo pečená starší husa rozdělí se na dva díly, jeden nechá se…
Holubi na divoko
Recept na holuby na divoko. Na másle nechá se dusití cibule, celer, petržel, mrkev, kousek cukru, koření* tymián, bobkovv list a kdvž je to dosti hnědé, vloží se na to…
Holubi se slaninou
Recept na holuby se slaninou. Holubi celé i s hlavičkou protáhnou se slaninou, přidá se pod ně pár zrnek všehochuti, pár zrnek jalovce a nechají se péci jako koroptev, při…
Holubi – základní příprava masa
Holub zabíjí se tím způsobem, že se pod křidélky smáčkne a chvíli tak drží. Pak se oškube, opálí a je-li k nadívání, hlavička se uřízne, sloupne, mozeček se od zobáku…
Slepice v rosolu
Recept na slepici v rosolu. Slepice uvaří se do měkká zároveň s telecí nožičkou. Pak se vyndá a rozkrájí. Do polévky se vlije 1ji litru octa a vína, nechá povařit,…
Slepice s citrónovou omáčkou
Recept na slepici s citrónovou omáčkou. Slepice uvaří se se zeleninou, vyndá a rozkrájí se, omáčka se zapraží, na slepici procedí, přidá se citrónová kůra a květ, a nechá povařit.…
Slepice s lanýži
Recept na slepice s lanýži. Slepice uvaří se zároveň se zeleninou a osmi kolečky lanýžů. Pak se vyndá a rozkrájí, lanýže se též na nudličky pokrájejí. Polévka zapraží se jíškou,…