Archives for HOVĚZÍ - Page 3
Dušené hovězí maso
Dušené hovězí maso - babiččin recept. Dej na kuthan kousek sádla, jednu rozkrájenou cibuli, bobkový list, citronovou kůru a hřebíček. Nasol a sklepej dvě libry hovězího masa, dej je do…
Hovězí pečeně po anglicku
Vezmi nejméně šest liber hovězího masa od zadních žeber, sklepej je dřevěnou paličkou, smíchej sůl s tlučeným pepřem a tím maso hodně natři, zaobal je pak do papíru, omastkem z…
Dušený hovězí jazyk
Vyper a vař celý hovězí jazyk as půl hodiny, a je-li veliký, celou hodinu. Potom nech jej vychladnout a úhledné jej okroj, prostrkej jazyk slaninou, na podlouhlé kousky nakrájenou a…
Gulaš uherský
Rozkrájej osm neb deset lotů slaniny a dvě velké cibule na drobno, pak vezmi půl třetí neb tři libry hovězího masa z kýty a rozkrájej je na malé kostky. Nasypej…
Teplé hovězí maso či veverka
Teplé maso, známě pod jménem veverka, jest podlouhlý kousek hovězího masa, které se u srdce a pod ledvinou nachází. Nazývá se teplé maso, poněvadž z vola čerstvé bitého vzíti, a…
Zelí s paprikou
Na dno hrnce dej 1 velkou, na drobno rozkrájenou cibuli, trochu kmínu a papriky; hrnec naplň na polo zelím, na které přijde nyní 1 libra (1/2 kg.) řádně tučného masa…
Beefsteaks po vlašsku
Rozřezej pěknou svíčkovou pečeni přes nit, sklepej poněkud ploše, nasyp sůl, pepř a jemně rozsekanou zelenou petržel, polož jedno na druhé, aby chuť řádně se protáhla; zatím se čerstvé máslo…
Jazyk v polské omáčce
Hovězí jazyk čistě vyper, stoč a šprejlem protáhni. Nyní dej do hrnce koření, zeleninu všeho druhu: cibuli, česnek, bobkové listí, dymián, citronovou kůru a sůl, polož na to jazyk, naplň…
Nakládaný jazyk hovězí
Vyper hovězí jazyk čistě, osuš a natři řádně roztlučeným jalovcem a sanytrem, přidajíc k tomu pro lepší chuť ještě 2 stroučky česneku s obyčejnou solí rozetřeného. Hovězí jazyk nyní zbal,…
Beefsteaks (biftek)
Pěkné maso na svíčkovou pečeni stáhni čistě a rozřezej přes nit na kousky na prst tlusté, rozklepej trochy na široko, posyp pepřem a solí, nech je chvíli ležeti, omoč je…