Archives for HOVĚZÍ - Page 7
Hamburský beefsteak
Recept na hamburský steak. Vezmi hovězí maso od zadku, rozsekej ho na drobno se slaninou, přidej rozstrouhanou cibuli a namočenou a vymačkanou žemličku, osol to, zpracuj dobře rukamar udělej z…
Hovězí steak
Recept na hovězí steak - beefsteak - příprava hovězího steaku ze svíčkové pečeně. Nařež napříč ze svíčkové pečeně na prst tlusté řízky. Sklepej je, osol, omoč v másle, popraš moukou,…
Hovězí po portugalsku
Recept na hovězí po portugalsku. Vezmi čtyry libry pěkného, uleželého hovězího a prostrkej hustě slaninou; pak popraš maso hodně moukou, polož na dlouhý pekáč a polej půl librou rozhřátého másla,…
Hovězí po anglicku
Recept na hovězí po anglicku - recept na anglickou hovězí pečeni. Vyper kus hovězího masa, sklepej, natři pepřem a solí a nech tak půl hodiny ležet; potom potři dva půl-…
Hovězí masu na zázvoru
Recept na hovězí masu na zázvoru. Vezmi kus hovězího masa z kýty, sklepej je, odřezej lůj, maso osol a dej na kuthan máslem dobře vymazaný, poklaď povrchu též máslem, přikrej…
Hovězí guláš z kýty se smetanou
Recept na pravý hovězí guláš se smetanou - tradiční recept. Vezmi kus kyprého hovězího masa z kýty, dobře je naklepej, nařezej z něho na dva prsty široké, na tři prsty…
Hovězí po turecku
Recept na hovězí po turecku. Rozetři kousek hovězího tuku se třemi vejci a přidej tři lžíce kyselé a trochu sladké smetany; pak vymaž- rendlík máslem a popraš moukou; vařené hovězí…
Hovězí po myslivecku
Recept na hovězí maso po myslivecku. Nech na másle zrůžověti hodně drobně rozkrájené cibule, přidej několik zrnek jalovce, pepře a nového koření, bobkový list, kousek dymiánu, několik koláčků petružele, celeru…
Dušené hovězí maso
Recept na dušené hovězí maso. Dej do kastrolu čtvrt libry drobně rozkrájené slaniny, dvě na koláčky nakrájené cibule, dva stroužky česneku, kousek citrónové kůry, několik zrnek pepře a nového koření,…
Hovězí maso na kyselo
Recept na hovězí maso na kyselo. Uvař kus hovězího masa s veškerou zeleninou, jaká se béře k hovězí polévce, s pepřem a octem; uvařené maso nakrájej na úhledné kousky, polévku…