Archives for HOVĚZÍ - Page 8
Cikánská pečeně
Recept na cikánskou hovězí pečeni. Vezmi kus zadního masa hovězího masa, sklepej ho, potři solí a nech asi deset minut státi; pak dej na rendlík mastnotu z hovězí polévky, vlož…
Maďarský guláš
Recept na pravý maďarský guláš - neboli recept na uherský guláš. Rozkrájej na kousky hovězí maso, skopové a vepřové maso; nech na slanině usmažiti rozkrájenou cibulku, přidej trochu kmínu a…
Pravý hovězí guláš
Recept na pravý hovězí guláš od babičky - tradiční guláš z hovězího masa. Na malé kostky rozkrájené hovězí maso dej do rendlíku s kusem másla, několika rozkrájenými cibulemi a rozkrájeným…
Aspik
Recept na výrobu domácího aspiku. Rozkrájej na kousky dvě libry hovězího, libra telecího, půl libry uzeného masa a kus jater, vlož to vše do velkého kastrolu, přidej k tomu kus…
Masový rosol
Recept na masový rosol. Rozkrájej na kousky tři libry hovězího, tři libry telecího a čtvrt libry uzeného masa, libru vepřové pečeně a jednu starou slepici, dej tó na velký kuthan,…
Knedlíky jaterní
Recept na jaterní knedlíky - knedlíky z hovězích jater. Čtvrt kila hovězích jater, čtvrt kila telecího a čtvrt kila vepřového masa drobně se useká (játra mohou se ustrouhati), přidají se…
Karbanátky z vařených jater
Recept na karbanátky z vařených jater. Čtvrt kila hovězích neb telecích jater vařených a vychladlých se ustrouhá, utře na mise s kouskem mozku, přidá se k tomu kousek usekaného vepřového…
Uzenice na bramborovou kaší
Uzenice s bramborovou kaší - recept. Půl kila hovězího masa a kousek vepřového drobně se useká, 6 deka vlašské rýže v polévce uvařené a trochu sesekané se k tomu připojí,…
Hovězí jazyk s česnekovou omáčkou
Recept na hovězí jazyk s česnekovou omáčkou. Hovězí jazyk uvaří se v málo vodě, aby byla silná polévka. Na másle nechá se do růžová zapěniti cibulka a česnek, polévka se…
Hovězí jazyk s polskou omáčkou
Recept na hovězí jazyk s polskou omáčkou. Uvařený hovězí jazyk rozkrájí se na kolečka. Do polévky, v níž se vařil, dá se pár hřebíčků a všehochuti, trochu jíšky, kus páleného…