Archives for PAŠTIKY
Paštika z jeleního masa
Paštika z jeleního masa. Prolisuj husí játra a co tato váží, tolik husího sádla, tolik do měkka udušeného jeleního masa, čtvrtý díl jich slaniny a 6 sardelí očištěných. Osol to,…
Paštika ze zajíce v aspiku
Ze zadku zaječího nakrájej na 2 prsty široké kousky, které buď slaninou protáhneš, buď do čtverečných řízků ze slaniny zabalíš. Maso z běhů a předku kostí zbav a zvaž. Na…
Paštika ze zajíce II.
Seškrab maso ze zaječího zadku, 1/2 kg. slaniny rozsekej a prolisuj, vezmi 4 velká husí játra a pak vše dohromady prolisuj, přidej sůl, na špičku nože bílého pepře, anglickou papriku,…
Paštika ze zajíců
Dej na kuthan zaječí předek se srdcem, plícemi a játrami, se vší zeleninou a kořením dle libosti, cibulí, potřebnou solí na másle a na slanině na kostky rozkrájené dusiti. Když…
Paštika štrasburská „Juliana“
Paštika štrasburská „Juliana“. 1 kg. vepřového masa, půl husích prsou a hezký kousek husích jater se umele a prolisuje. O něco větší kousek jater husích rozkrájí se na úhledné řízky,…
Paštika z telecích jater II.
1 kg. telecích nebo vepřových jater se očistí a prolisuje; utře se 6 lotů másla se strouhanou cibulí, 3 žloutky a těmi jatrami, osolí se, dá paštikové koření, k posledu…
Paštika z telecích jater
Paštika z telecích jater. Rozkrájej na kostky kousek slaniny, cibuli a telecí játra a nech vše dohromady dusit; přidej kousek čerstvé nebo zbylé pečeně. Utluč vše v hmoždíři, sítem prolisuj,…
Paštika z husích jater II.
Z husích jater stáhni kůžičku, prolisuj sítem, přidej 10 dkgr. sestrouhané slaniny, osol a opepři bílým pepřem. Vylož kamenný hrnek slaninou, vlij tam prolisovaná játra, prolož lanýži nakrájenými a slaninou.…
Paštika z husích jater
Paštika z husích jater. Z husích jater stáhni kůžičku, kraje ořízni a prolisuj. Prostředky jater nakrájej na úhledné obdélné řízky, osol je, opepři a protáhni lanýži. Odřezky též prolisuj a…
Paštika z husích jater III.
Pěkná tučná husí játra se odžilkují. Polovička jich se pak prolisuje, druhý díl nařezá se na úhledné kousky a prostrká lanýži. Do prolisovaných přidají se 4 žloutky, 7 dkgr. másla,…