Archives for PAŠTIKY - Page 2
Paštika z husích jater
Paštika z husích jater - recept. Sesekej kus vepřového a kus telecího masa s kusem surové slaniny, pak usekej čtyry očištěné sardele, dva loty kapar, kůru z citronu a půl…
Paštika z kuřat
Na paštiku pro osm neb deset osob vezmi tři pěkná již den před tím uchystaná kuřata, rozkrájej je na čtvrtky, nasol po obou stranách a pepřem posyp, dej je na…
Máslové těsto k paštikám
Vezmi libru pěkné mouky, libru čerstvého másla, které se musí dříve dobře ze syrovátky vyprati, jedno velké vejce a lžíci vody, pak dvě lžíce líhu neb cognaku. Dej mouku na…
Paštikové těsto
Prosej libru mouky na vál, udělej do ní důlek, vraz do něho tři celá vejce, rozdrob do toho půl libry dobrého čerstvého másla, přidej půl kávově lžičky soli, rozmíchej prsty…
Sekaní hlemýždi
Na půl kopy hlemýžďů počítá se čtvrt kila másla a čtvrt kila sardelí. Hlemýždi dobře se vyperou v několika vodách, aby nebyl na nich žádný šlem, hodí se do horké…
Rybí paštika k Štědrému večeru
Recept na rybí paštiku k Štědrému večeru. Vezme se kousek kapra, kousek štiky, jeden linek, jeden stažený a kůstek zbavený slaneček, useká se to na kaši a dá do mísy.…
Paštika ze slepice
Recept na paštiku ze slepice. Maso ze slepice a mladého holuba, čtvrt kila telecího masa a uzený vepřový jazýček useká se na kaši, k tomu se přidají dva sušené strouhané…
Paštika ze zaječího masa
Recept na paštiku ze zaječího masa. Maso ze zaječího zadečku a kýtek se odřezá, useká na kaši se čtvrt kilem uzeného a čtvrt kilem vepřového masa, připojí se k tomu…
Paštika z koroptví
Recept na paštiku z koroptví. Okrájené maso z koroptve, z holuba a jedné kvíčalky na kaši se useká, k tomu se přidá čtvrt kila uzeného, čtvrt kila vepřového, též tak…
Paštika z husích jater
Recept na paštiku z husích jater. Husí játra sestrouhají se na mísu, čtvrt kila vepřového, čtvrt kila uzeného a čtvrt kila telecího masa useká se na kaši, všecky blanky se…