Archives for RYBY - Page 5
Pstruh na víně
Recept na pstruha na víně. Když chceš pstruha zabít, uhoď jej do hlavy a do ocasu, potom jej vykuchej , vyper, zasol a nech jej tak hodinu ležet; poklaď dno…
Uzený losos
Recept na uzeného lososa. Stáhni s uzeného lososa kůži, rozkrájej ho na lístky a urovnej je na mísu; prostředek okrášli zelenou petruželí a okolek udělej ze zeleného neb žlutého másla,…
Losos s majonézou
Recept na lososa s majonézou. Z pěkného lososa nakrájej malé as na dva prsty široké kousky, osol je a upeč na čerstvém másle, vlož je pak na mísu, polej je…
Losos s pažitkou
Recept na lososa s pažitkou. Rozkrájej lososa na tenké řízky, vyber z nich kosti a sejmi kůži. Vymaž tlustě máslem mísu, v nížto se losos na stůl dá, posyp drobně…
Řízky z lososa
Recept na řízky z lososa. Nakrájej z lososa na dva prsty široké řízky, omej, osol a posyp je pepřem a nech tak asi hodinu přikryté stát; potom je omoč v…
Losos po anglicku
Recept na lososa po anglicku. Omej pěkný kus lososa v studené vodě, vlož ho do rendlíku, nalej nan trochu octa, přidej na koláčky nakrájenou cibuli, osol a nalej tolik vody,…
Losos na modro
Recept na lososa na modro. Rozkrájej čistě připraveného lososa na kusy a polej osoleným vařícím octem jako kapra; dej do rendlíku rozkrájenou petružel, celer, několik zrnek pepře, nového koření, hřebíčku,…
Vařený losos
Recept na vařeného lososa. Rozkrájej vykuchaného a dobře očištěného lososa na dva prsty široké kusy, potři je solí, pokrop citrónovou šťávou a nech je tak hodinu ležet: mezitím dej do…
Pstruh po švýcarsku
Recept na pstruha po švýcarsku. Smíchej kvart vína s kvartem petruželové vody, přidej osmažený žitný chléb, rozkrájenou cibuli, petružel, dvě kolečka citronu, trochu pepře, osol to, pák vše dohromady důkladně…
Marinovaný losos
Recept na marinovaného lososa. Očištěného lososa rozkrájej na kusy, osol, opepři, přikrej a nech asi hodinu ležet; zatím svař v rendlíku ve vodě a víně cibuli, bobkový list, pepř, nové…