Archives for RYBY - Page 7
Smažený kapr
Recept na smaženého kapra. Trhni kapra, vnitřnosti kapra vyndej, pak jej oškrab a na kousky rozkrájej. Pak kapra rychle ve studené vodě omej, nasol, posyp trochem tlučeného pepře, pokrej ubrouskem a…
Sekaný kapr
Recept na sekaného kapra. Kapr se vykuchá, maso od hřbetu a od kůže se odřízne, drobně seseká, též játra z kapra se usekají, k tomu se připojí tři s máslem…
Línky s česnekovou omáčkou
Recept na línky s česnekovou omáčkou. Línky se nasolí, pak vyperou a dají se vařit do slané vody nezcela do měkka. Udělá se řídká máslová jíška, dá se do ní…
Treska smažená
Recept na smaženou tresku. Treska nakrájí se na malé kousky, spaří slanou vodou, aby se kůže mohla sloupnout, obalí v mouce, která se musí hodně přitlačit, ve vejci a housce…
Treska zadělávaná
Recept na zadělávanou tresku. Treska se vypere, nakrájí, spaří se a kůže se z ní sloupne. Udělá se řídká jíška s cibulkou, když zčervená, přidá se k ní zelená drobně…
Treska
Recept na tresku. Treska spaří se slanou studničnou vodou, málo té vody se na ní nechá a dá na horké místo, aby v té páře změkla. Na to se vyndá,…
Mřenky
Recept na mřenky. Mřenky se smaží nebo se upraví na modro, aneb se naloží takto: Ošupou se, vnitřností zbaví, nasolí a složí do nádoby. Da se vanti ocet a trochu…
Okoun
Recept na okouna. Okoun se ošupe nejlépe na struhadle, neboť má mnoho šupinek, které noži vzdoruji, vyvrhne se, vypere, nasolí a dá do studeného octa vařit. Přidá se k tomu…
Mník
Recept na mníka. Mníci se vykuchají, nasolí, obalí v mouce, která se musí hodně na ně přitisknout, ve vejci a strouhané žemličce (též hodně přimáčknout) a v rozpáleném másle se…
Parma
Recept na parmu. Parma je ryba nemastná, která má mnoho malých kostiček. Ošupe se, trhne, vnitřnosti se vyvrhnou, pak se rozkrájí na malé špalíčky a může se péci se sardelí,…