Archives for RYBY - Page 8
Okatice
Recept na okatici. Okatice se nařízne pod krkem, trhne se až k otvoru, vnitřnosti se vyndají, pak se nařízne kolem hlavy a kůže z ní stáhne. Nařeže se na silné…
Kapr na černo
Tradiční recept na kapra na černo. Když se kapr trhá, zachytí se krev a octem se ještě vypláchne. Čím více krve, tím je kapr chutnější. Na kastrol se dá na…
Kapr se slaninou
Recept na kapra pečeného na slanině. Celý kapr se nasolí a slaninou protáhne. Peče se na slanině a kropí červeným vínem; když se dopéká, posype se citrónovou kůrkou. Ostrým nožem…
Kapr s majonézou
Recept na kapra s majonézou. Do kastrolu se dá kus másla, sekaná petržel a nechá dusit. Na to poklade se osolený kapr, kastrol s rybou dá se do většího kastrolu…
Kapr se sardelí
Recept na kapra se sardelí. Kapr se rozkrájí, málo osolí, každý kousek se potře sardelovým máslem, obalí strouhanou žemličkou, klade se na pekáč do rozpáleného másla koží navrch a peče…
Kapr na modro
Recept na kapra na modro. Do kastrolu se dá ocet, cibule, pepř, pár stroužků česneku, očištěný kapr se na to vloží koží navrch a nechá vařit. Dá-li se do studeného…
Kapr pečený na cibuli
Recept na kapra pečeného na cibuli. Kapr se ošupe, opere, u hlavy se nařízne, trhne se špičkou nože až k otvoru, vnitřnosti se vyndají a žluč se z jater pozorně…
Štika smažená
Recept n smaženou štiku. Rozkrájí se na menší kousky, osolí, obalí v mouce, vejci neb ve sněhu, v housce se hodně přimáčkne, aby z ní nespadala, a dá se do…
Štika se sardelí
Recept na štiku se sardelí. Štika může se necháti celá, při čemž se ocas zatne do zubů. Málo se posoli, natře se uvnitř i na povrchu sardelovým máslem a dá…
Štika s česnekem
Recept na štiku s česnekem. Štika uvaří se ve slané vodě ne zcela do měkká. Přidá se k ní zelenina (jen kořínky) a cibule. Vody nesmí býti mnoho, aby byla…