Archives for RYBY - Page 9
Štika s paprikou
Recept na pečenou štiku s paprikou. Nakrájená a nasolená štika dá se do pekáče upéci. Pečená štika vyndá se na mísu, pekáč postaví se na plotnu, a šťáva míchá se…
Štika na modro
Štika na modro - recept. Štika rozkrájí se na špalíčky a nasolí. Do kastrolu se nalije půl neb celý litr octa, podle toho, jak je veliká, pnda se na kolečka…
Marinovaná štika
Recept na marinovanou štiku. Štika se ošupe, omyje, u hlavy se nařízne, při čemž se drží jen za oči, pak se trhne až k otvoru; vnitřnosti se vyndají a zahodí,…
Úhoř pečený
Recept na pečeného úhoře. Úhoř nesmí se stáhnouti, ani když se peče, neboť kůže je mastná a udržuje šťavnatost masa. Nakrájí se na delší kousky, pak se složí do pekáče…
Marinovaný úhoř
Recept na marinovaného úhoře. Hlavička úhoře vezme se do šatu, jinak by se úhoř neudržel, u hlavičky se nařízne a rozpáře až k otvoru. Nařeže se na malé podlouhlé kousky,…
Candát se sardelí
Recept na candáta se sardelí. Candát se nakrájí, málo osolí, každý dílek se potře sardelovým máslem, obalí ve strouhané žemličce a klade se do pekáče na rozpálené máslo koží navrch…
Candát
Recept na candáta. Candát se ošupe, vykuchá, nařeže na delší špalíčky a vypere. Do kastrolu se dá kus másla, sekaná petrželka; když se spění, špalíčky se nasolí a kladou se…
Pstruzi
Pár stébel spařené ovesné slámy položí se do dlouhé plechové formy, osolení pstruzi se do ní po délce urovnají a prosypou citrónovou kůrkou. Na to se postaví forma do pekáče…
Losos s majonézou
Recept na lososa s majonézou. Nakrájený losos se osolí a nechá na másle a petrželí dusití, musí se dáti pozor, aby nevysmahl, v tom případě se málo podlije lžící vody.…
Marinovaný losos
Recept na marinovaného lososa. Losos se ošupe, nakrájí na malé špalíčky, vypere, nasolí a dá péci. Aby losos nepřilehl ke dnu, spaří se kousek ovesné slámy a pár stébel dá…