Archives for SKOPOVÉ - Page 2
Zadělávané skopové maso s rýží
Nakrájej skopové maso, nejlíp od žebírek, na větší kousky a uvař je se zeleninou jako při hovězím mase do měkka. Na dvě neb půl třetí libry masa musíš dáti půl…
Zadělané skopové maso s omáčkou ze zeleniny
Rozkrájej zbytky ze skopové pečeně na úhledné kousky. Dus na másle na drobno rozkrájenou petružel, šalotky a žampiony, popraš to trochem mouky, přilej vína a dvakrát tolik hovězí polívky a…
Skopové hrudí s dušenou rejží
Očisť pěkné skopové hrudí, odřízni malou dolejší kost, nech je čtvrt hodiny ovařiti, pak vychladnouti. Přikroj nyní úhledné hrudí a nech je pak v mastné hovězí polívce zvolna do měkka…
Dušené skopové plece
Pěkné skopové plece sklepej a čistě omej, kosti vyber, uvnitř osol, pak je sviň a nití obvaž, vlož pak závitek do hlubokého kuthánku, nalej naň koflík mastné masité polívky, přidej…
Dušená skopová kýta
Pěknou skopovou kýtu dřevěnou paličkou hodně sklepej, kůžičku s ni sejmi a asi třemi spárky česneku na nudličky nakrájeného prostrkej a nasol, pak dej do kuthanu dvě velké na koláčky…
Zadělávané skopové maso se smaženou cibulí
Rozkrájej skopové maso na lístky, dej je na kuthan, přidej do toho jednu na koláčky nakrájenou cibuli, pak kus čerstvého másla a nech to upéci, pak do toho vlej následní…
Skopové jazyky se studenou omáčkou
Uvař skopové jazyky na polo v slané vodě, pak s nich kůžičku sejmi a vlož je na kuthan, nalej na ně trochu masité polívky, trochu octa a trochu bílého vína,…
Dušené skopové jazyky
Skopové jazyky ve vlažné vodě nech hodinu ležeti, pak je čtvrt hodiny vař, načež je v studené vodě nech vychladnouti, potom sejmi ostrým nožem s nich kůži, rozkroj každý jazyk…
Pečená skopová kýta
Vyper čistě skopovou kýtu, dobře ji osol, po obou stranách česnekem hodně prostrkej, pak ji peč na pekáči, podlej trochem vody a častěji máslem pomaž, na konec polej ji šťávou,…
Dušené skopové ledviny
Vyper čtyryadvacet skopových ledvinek a nech je hodinu v slané vodě vařiti, pak stáhni s nich kůžičku a rozkroj je na délku v půli a pak na tenké lístky. Smíchej…