Archives for TELECÍ
Paštika z telecích jater II.
1 kg. telecích nebo vepřových jater se očistí a prolisuje; utře se 6 lotů másla se strouhanou cibulí, 3 žloutky a těmi jatrami, osolí se, dá paštikové koření, k posledu…
Paštika z telecích jater
Paštika z telecích jater. Rozkrájej na kostky kousek slaniny, cibuli a telecí játra a nech vše dohromady dusit; přidej kousek čerstvé nebo zbylé pečeně. Utluč vše v hmoždíři, sítem prolisuj,…
Telecí játra
Telecí játra nožem se potlukou a pak stáhnou, načež se vloží do horké vody na plotně, v níž chvilku zůstanou, by stuhla. Po té se vyndají a špičkou nože zastrká…
Pečená telecí kýta
Pěknou bílou telecí kýtu čistě omej, ubrouskem osuš, po obou stranách nasol a prostrkej ji dvěma spárky česneku na tenké nudličky nakrájeného. Dej na pekáč jednu velkou neb dvě menší…
Telecí na paprice
Telecí na paprice. Ukrájej drobně cibulku a nech ji na másle do zlatova usmažit (přidej k ní také po vlastní chuti trochu nakrájené citronové kůry, ale lépe ji nedati). Po…
Telecí na víně
Telecí na víně. Dej na kuthan kus másla, slaninu, cibuli a citronovou kůru zapěniti; rozsekej telecí maso na úhledné kousky, nasol je a dej po té dusit. Když je na…
Karlovarský kotouč
Karlovarský kotouč. Telecí plec bez kostí se rozřízne na plochý kus masa, naklepe a osolí. Pak se vyloží pěknými listy slaniny, na to se dá vrstva smažených vajíček a na…
Telecí beefsteaky
Telecí beefsteaky. Z nejpěknějšího masa na kýtě nakrájejí se dosti tlusté řízky naklepou, posolí na jedné straně a namočí do mouky tou stranou, kde jsou nasoleny. Na kuthanu nechá se…
Nadívané telecí řízky
Nadívané telecí řízky. Z telecí kýty nakrájí se 19 pěkných řízků, pozorně se naklepou a po jedné straně poněkud osolí. 10 lžic rýže spaří se ve třech vodách a scedí.…
Řízky a la Kounic
Telecí řízky se nakrájejí, naklepou a osolí. Kuthan vyloží se slaninou na tenké lístky nakrájenou a cibulí; pak se klade vždy jedna vrstva řízkův a jedna vrstva slaniny s cibulí.…