Archives for TELECÍ - Page 2
Telecí řízky s paprikou
Telecí řízky s paprikou. Telecí řízky slaninou protáhni a osol. Na kuthan dej do másla osmažit drobně rozsekanou cibulku, řízky na ni vlož a nech je ve vlastní šťávě 3/4…
Císařské řízky
Císařské řízky. Nakrájí se z telecí kýty několik řízků, nasolí, naklepou, prostrkají několikrát krájenou slaninou, omoučí a opekou na rozpáleném loji. Na jiný kastrol se dá kousek másla, rozkrájená cibule,…
Smažené telecí řízky
Smažené telecí řízky. Telecí maso z kýty očisť ode všech kůžiček, rozkrájej na úhledné řízky, osol je a naklep, pomoučni je, omoč ve vejci, obal ve strouhané housce a nech…
Přírodní telecí řízky
Telecí řízky z kýty se poklepou, posolí, na jedné straně moukou popráší a dají se tou stranou na rozpálené máslo opéci. Pak se obrátí a v 10 minutách nebo za…
Telecí hrudí nadívané
Telecí hrudí nadívané. Z hrudí se vytáhnou kosti, vypere se, podebere se a utvoří kapsa, do které se dá nádívka. Pak se otvor zašije nebo zašpejlí, pečeně se osolí, vloží…
Telecí hrudí s houskou
Telecí hrudí s houskou. Telecí hrudí se osolí, dá na pekáč, pod ně kus másla, a když se z vlastní šťávy vypeklo, polívá se polévkou. Když je na jedné straně…
Kýta frankfurtská
Telecí ořech se ode všech mázder očistí. Tenkým dlouhým nožem se utvoří po délce otvory jeden vedle druhého a prostrkají uzenkami (obyčejnými). Pečeně se nechá na másle péci. Když jest…
Telecí kýta naložená na francouzský způsob
Telecí kýta naložená na francouzský způsob. Telecí kýta zbaví se kostí, kůže se s ní nestáhne, ani se neosolí, potře se paštikovým kořením, protáhne slaninou a nechá se takto 1…
Telecí kýta s uzeným jazykem
Telecí kýta s uzeným jazykem. Kýta se od kostí a blan očistí, poklepe, nasolí, prostrká na nudle skrájeným uzeným jazykem a též i uzenou kýtou. Obé vařené. Na pekáč vloží…
Nadívané telecí hrudí
Omej pěkné telecí hrudi, podeber je nožem mezi žebry a kůží hodně z hluboka, abys je mohla naditi. Pak ostrouhej kůru ze tří žemliček, rozkroj každou v půli, namoč je…