Archives for TELECÍ - Page 3
Fricassé
Fricassé. Pod telecí osolenou kýtu vlož všecko koření: hřebíček, tymián, bobkový list, pepř, nové koření, 1 cibuli, vinný ocet a kousek másla. Když se to zpěnilo, dej na to kýtu…
Telecí kýta na francouzský způsob
Telecí kýta na francouzský způsob. Z telecí kýty vyndá se kost, nasolí se, maso sváže se motouzem, aby zůstalo pohromadě a mohly se krájeti pěkné řízky. Takto svázaná se dá…
Telecí kýta s vinnou omáčkou
Telecí kýta s vinnou omáčkou. Z telecí kýty vyndá se kost, kýta dá se na kuthan, polije horkou vodou a nechá v ní chvíli vařiti, až ztuhne. Po té se…
Telecí kýta dušená
Telecí kýta dušená. Telecí kýtu zbav kostí a blan, osol ji, řídce ji slaninou protáhni. Na kuthan vlož kus slaniny skrájené, celer, mrkev, petržel, hodně cibule, 8 pepřů, 3—4 zrnka…
Telecí kýta
Telecí kýtu nasol, protáhni slaninou, vlož pod ni kus másla a dej do trouby péci. Podlívej ji šťávou, kterou sama vypustí, a teprve když vysmahla, přilívej pod ni polévky. Telecí…
Španělští ptáci
Španělští ptáci. Vyper telecí kýtu, zbav kůžiček, nakrájej řízky, natluč a nasol. Utři kus másla, přidej k tomu 6 sardelí rozetřených, pak v mléce namočenou housku, 2 žloutky, kousek rozpálené…
Hamburská kýta
Hamburská kýta. Telecí kýta se nasolí, protáhne slaninou, a to: vždy řádka slaniny a zase řádka nakrájeného uzeného jazýčka; píchá se to pod ní nožem a ne jehlou na prostrkávání.…
Segedinský guláš
Segedinský guláš. Maso hovězí, vepřové, telecí a skopové dobře vyper, na kostky rozkrájej, osol, opepři nebo paprikou posyp; dej každé zvlášť na kuthan a dobře rozsekanou, na sádle zpěněnou cibuli…
Telecí kýta na jiný spůsob
Z pěkné telecí kýty skrájej kůžičku, hodně kýtu naklepej, protáhni pěknou slaninou, dej ji do nádoby, v níž ji chceš péci, polej ji máslem, posyp soli, dej pod ni cibuli…
Karbanátky z telecího a vepřového masa
Rozsekej surové vepřové a telecí maso na drobounko. Uduš dvě v mléce namočené a vymačkané žemličky s dvéma vejci na dvou lotech másla, nech to vychladnouti, přidej k tomu usekané…