Archives for VEPŘOVÉ - Page 2
Vepřová segedinská
Vepřová segedinská. Vezmi netučný vepřový bok. Dej cibuli se slaninou na kuthan zpěnit, vlož na to pečeni, osol, přidej kmín, trochu papriky, podlij kyselou smetanou a nech volně dusit. Když…
Vepřová kýta naložená
Vepřová kýta naložená. Vepřová kýta zbaví se blan, kostí a sádla a nasolí se. Svaří se jeden díl octa a 2 díly vody se zeleninou (2 cibule, 1/4 celeru, 1…
Vepřová ve víně naložená
Vepřová ve víně naložená. Vepřové maso z kýty zbav kůže, sádla, nasol a vlož do kamenné nebo porculánové nádoby hluboké. Nakrájej na 1 kýtu 2 cibule, 1 mrkev, kořínek petržele,…
Vepřová kýta na divoko
Vepřová kýta na divoko. Vepřovou kýtu pokmínuj ne mnoho a dej na rozhřáté máslo a kus slaniny péci a podlij ji trochu polévkou. Zvlášť do hrnku dej vařit kus cibule,…
Vepřové maso na pivě
Vepřové maso na pivě. Vepřové maso z plece nebo z krkovičky se rozseká na úhledné kousky a nasolí se. Na kůthan dá se 1 díl vody, 2 díly piva, trochu…
Vepřová kýta na způsob zvěřiny
Vepřová kýta na způsob zvěřiny. Kýta se ožilkuje, zbaví omastku, nasolí a naloží se na dva dni s jalovcem. Pak se čistě omyje, protáhne slaninou a peče se na cibuli…
Čínská pečeně
Čínská pečeně. Vepřová kýta zbaví se kostí; maso se nasolí, bílým pepřem natře a prostrká slaninou, též na nudličky nakrájenými, očištěnými sardelemi; aby byla pečeně ještě chutnější, může se též…
Segedinský guláš
Segedinský guláš. Maso hovězí, vepřové, telecí a skopové dobře vyper, na kostky rozkrájej, osol, opepři nebo paprikou posyp; dej každé zvlášť na kuthan a dobře rozsekanou, na sádle zpěněnou cibuli…
Smažená sekanina z vepřového masa
Dej do hluboké mísy libru libového sesekaného vepřového masa, vraz do toho tři neb čtyry celá vejce, přidej k tomu trochet tlučeného pepře, trochu drobně sesekané cibule, osol to, přidej…
Karbanátky z telecího a vepřového masa
Rozsekej surové vepřové a telecí maso na drobounko. Uduš dvě v mléce namočené a vymačkané žemličky s dvéma vejci na dvou lotech másla, nech to vychladnouti, přidej k tomu usekané…