Archives for ZAVAŘENINY - Page 5
Zavařenina z ostružin (černých malin)
Recept na zavařeninu z ostružin (černých malin) - ostružinová marmeláda. Ostružiny nechají se uležeti, pak se protrou sítem. Na kilo ostružinové kaše dá se rozvařiti kilo cukru, až se táhne,…
Esence z malinových jadýrek
Jadérka z protlačených malin, pak sebraná pěna z malinové šťávy dá se do většího hrnku, nalije se na to vinný ocet, rozšlehá se to a nechá 3—4 dny kvasiti. Pak…
Malinová šťáva
Recept na malinovou šťávu. Uleželé maliny se trochu vodou rozmíchají, procedí a nechají na hliněném kastrole vařiti. Pěna se sebere a pak se do nich přidá na litr šťávy čtvrt…
Malinová zavařenina
Recept na malinovou zavařeninu - recept na malinovou marmeládu. Maliny se přeberou a nechají 24 hodiny uležeti. Pak se protlačí skrze síto. Na 1 kilo malinové kaše dá se rozpustiti…
Zavařenina višňová
2 recepty na višňové zavařeniny. Zavařenina višňová. Višně zbaví se šťopek a pecek. (Nová vlásenka neb ohnutý drát strčí se do otvoru, kde byla šťopka, pecka snadno se vyndá a…
Rybízový aspik
Rybízový aspik Kilo rybízu se odrhne a nechá pár hodin uležet. Pak se protlačí skrze síto na mísu a šťáva dá se povařiti, aby zhoustla. Když vychladne, přimíchá se do ní…
Rybízová zavařenina
Recepty na rybízovou marmeládu. Zavařenina rybízová. Rybíz se obere a vypere. Na kilo rybízu svaří se 1V4 kila cukru s několika lžícemi vody. Vývar se lžicí odstraní, rybíz se na…
Šípková zavařenina
Recept na šípkovou zavařeninu - šípková marmeláda. Šípek nesmí býti přezrálý. Přeřízne se na půl a jadérka nožem se vyndají, pak se každé zvlášť ve vodě opere, šípek nechá se…