Archives for ZELENINA - Page 11
Boby k masu
Šikmo skrájené vyprané a nasolené boby dají se na očervenalou cibulku dusití, při čemž se polévkou podlévají. Když změknou, přidá se k nim prášek všehochuti, kousek cukru, zapráší se moukou…
Boby (fazole) s nadívanými vejci
Recept na fazole s nadívanými vejci. Lusky bobů se shora u zahnuté strany uříznou, zbaví tenkých vláken, šikmo na malé kousky rozkrájejí, vyperou a osolí a hodí do kastrolu na…
Zelí na sladko
Recept na sladké zelí - zelí na sladko. Zelí se rozkrájí na čtvrtky, nasolí se, okmínuje a dá se na máslo a cukr dusiti. Když zelí pustí šťávu, podlije se…
Vodnice
Vodnice oloupaná a na kolečka rozkrájená se po- solí a dá dusití na máslo a cukr. Přidá se k ni trochu kmínu, podlévá polévkou z vepřového masa, jehož se dá…
Kolník
Kolník - tuřín - Cukr a máslo dají se na kastrol učervenati, pak se tam hodí na kolečka skrájený kolník a nechá se dusití, při čemž se polévkou podlévá. Měkký…
Kapustová poupátka
Na kastrol dá se kus másla, hodí se na ně zelená, drobně usekaná petrželka a když se zapění, dají se k ní opraná a osolená kapustová poupátka, která brzo změknou,…
Svitek z kapusty
Recept na svitek z kapusty. Dvě uvařené a drobně sesekané kapusty dají se na mísu, přidá se k nim jedna strouhaná a dvě v mléce močené žemličky, tři vejce, květ,…
Špenátový puding
Recept na špenátový puding. Upraví se špenát podle tohoto receptu na špenát a nechá vystydnout. Pak se k němu ještě přidají dvě strouhané žemličky, tři vejce, dohromady se vše řádně…
Špenát
Recept na špenát. Špenát se vypere, kloubky se ořežou, očistí se a dá do studené vody vařit. Když změkne, vyndá se, voda se z něho vymačká, drobně se seseká a…
Zadělaný květák
Recept na zadělaný květák. Na kastrol dá se rozpáliti kousek másla, vloží se na ně sekaná petrželka, kousek cukru a na malé kousky rozebraný květák a nechá se dusiti. Když…