Archives for ZVĚŘINA - Page 4
Jelení hřbet s omáčkou pepřovou
Omej jelení hřbet, osol a vlož jej na kuthan, dej pak pod něj několik bobkových listí, trochu dymianu, cibuli, několik řebíčků, mrkev, por, celer a petruželový kořínek, nalej na to…
Dušené srnčí plece
Dvě srnčí plece dobře omej, kost z ohybu vyřízni a posyp je uvnitř cibulí, na drobno rozkrájenou, petruželí, pepřem a soli, pak je sviň každé o sobě tak, aby sypání…
Zvěřina s omáčkou
Tři libry zvěřiny čistě omej, dej ji do hrnku, nalej na ni vody, octa a obyčejného vína, osol to, přidej k tomu celé koření, něco jalovce, několik bobkových listí, cibuli, nech…
Dušený bažant
Nech bažanta šest neb osm dni i s peřím na vzduchu viseti, pak jej oškubej, čistě jej vyber, opal čmýří, vyper jej, obvaž slaninou a vlož jej do kuthanu, dej…
Sekaný zajíc
Recept na sekaného zajíce. Maso ze zajíce od kosti se obere, kůžiček zbaví a drobně rozseká. K tomu se přimíchají tři strouhané žemličky, vínem pokropené, čtvrt kila vepřového, též drobně…
Divocí holubi
Dá se do kastrolu rozkrájená slanina, pár suchých višní i s peckami roztlučených, cibule, koření, tymián, kousek cukru, citrónová kůra a nechá se to dusit. Holubi se oškubou, hlavička se…
Mladé vrány
Mladé vrány se očistí, stáhne se s nich kůže, ježto je hořká, vykuchají, se na půlky rozkrájejí, osolí, obalí se v mouce, ve sněhu a strouhané housce a smaží se…
Lyska ve šťávě
Recept na lysku ve šťávě. Lyska se vykuchá, na více kousků rozkrájí, vypere, nasolí, dá se pod ni kus másla, koření, všehochuť, pár hřebíčků, kousek neoloupané cibule, kus tlučeného cukru…
Divoká husa
Nechá se pár dní v peří uležet. Pak se oškube, natře jalovcem, nechá opět pár dní, načež se vypere, nasolí, křídla se založí, hlava se pod křídla položí, dá se…
Tetřev se slaninou
Recept na tetřev se slaninou. Tetřev se oškube, vykuchá, nasolí, naloží do jalovce a koriandru a nechá se dva dni. Pak se vypere, nasolí, protáhne slaninou a dá se péci.…