Koprová omáčka
Recept na koprovou omáčku od babičky – nejlepší koprová omáčka, jakou jste kdy jedli. Protože je od babičky.
Dill Sauce.—Sauce á l Anet.
Nech vařiti v hrnečku pintu hovězí polévky s trochem vinného octa; když se to vaří, dej do toho vypraný a drobně rozsekaný zelený kopr; v jiném hrnečku udělej z kousku čerstvého másla a trochu mouky bílou řídkou jíšku, přidej několik lžic husté kyselé smetany, dva žloutky, dobře to rozmíchej a pak s tou koprovou polévkou zakloktej.
Nemáš-li do koprové omáčky kyselé smetany, můžeš užiti sladkou, musíš však trochu octa do omáčky přidati. Možno též použiti na místo jíšky pouze bílou mouku.
Také se dělá koprová omáčka bez smetany; tu nech rozsekaný kopr dusit na másle, přilej polévky, zapraž a přidej octa a cukru dle potřeby.
Zkus i další recepty na omáčky od babičky.
Napsat komentář